Servicesiden

jorden

Pas på naturen – det er så ufatteligt vigtigt

ssdd22

Det er næppe gået en enestes næse forbi, at det er vigtigt passe godt på naturen. Vi har faktisk alle altid vidst det, men nu ser vi for alvor konsekvenserne af vores tidligere handlinger og vaner, hvilket kræver ændringer fra os alle, da naturen er vores fælles ansvar. Der er mange ting, som vi hver især kan gøre for at passe på vores natur. Det kan for eksempel være at samle det affald op, som vi måtte finde på vores gåture i naturen, samle det op og smide det ud i en skraldespand i stedet for at lade det ligge.

Plant træer og gerne rigtig mange

Vi udleder alt for meget CO2, samtidig med det, har vi fældet en stor mængde træer for at skabe plads til beboelse og landbrug. Vi kan sagtens både have landbrug og beboelse, men vi har brug for flere træer, da de kan binde og lagre CO2 og dermed kan vi undgå at udlede en hel del. Hvis du har en bolig med have til, så hold dig ikke tilbage med at plante træer. Det kan også være at du har adgang til andre arealer, hvor det kunne være muligt at plante træer. I så fald, så gør det endelig.

Regnskoven hungrer efter træer – du kan hjælpe den

Det er ikke kun herhjemme, at der mangler træer. Det har for eksempel længe været populært at anvende eksotiske træer fra regnskoven, hvorfor store dele af regnskoven er blevet skamryddet, for at skaffe os diverse ting som for eksempel møbler. Du kan støtte flere genplantningsprojekter i regnskovene. Du kan for eksempel for et ganske lille beløb plante et træ i regnskoven og dermed give dit bidrag til at bevare et stykke regnskov. Når du har plantet et træ i regnskoven, kan du med fordel fortælle det til din familie og dine venner. Måske vil de gøre dig efter.

Byg dit hus i træ, bo mere bæredygtigt og CO2 venligt

Hvis du står overfor at skulle bygge en ny bygning, det kan for eksempel være et hus, et sommerhus eller blot en tilbygning, så gør naturen en tjeneste ved at opføre det i træ. Selvom træet er omdannet til brædder, så vil det alligevel kunne binde CO2 til dig. Derved får du en naturvenlig bygning, der samtidig er lagringsplads for CO2. Og så er det tilmed ganske pænt med bygninger i træ. Du kan eventuelt hente inspiration fra vores nordiske naboer, der har tradition for at bygge i træ.

Hjælp naturen og køb lokalt producerede varer

Der er mange klimaudgifter at spare ved at købe så lokalt som muligt. Uanset om det er kartofler, træ, cdb-olie eller andet du måtte få brug for, så vælg noget, der er produceret så lokalt som muligt, for at spare transporten og den forurening, som transporten medfølger. Du kan undersøge, hvad der produceres i dit lokalområde, og planlægge dine indkøb og behov derefter. Der vil sikkert være meget mere i dit lokalområde, end du skulle tro.

vandfald

Have your say