Servicesiden

spiseområde i køkken

Hvad vil du gerne sige med din spisestue?

ssdd22

Det betyder noget den måde vi indretter vores boliger på. Gennem vores boligindretning har vi mulighed for at give udtryk for, hvem vi er som personer og hvilke værdier vi egentlig har. Det er derfor heller ikke lige meget, hvordan du indretter din spisestue. Og det er faktisk vigtigt at tænke på, hvilket signal du gerne vil sende med denne. Det er trods alt her, hvor du ofte vil modtage gæster. 

Læs med her for at se hvilke muligheder du har hvad angår indretningen af spisestue. 

Spisestue

Det formelle look

Der er rigtig mange mennesker, som anser en spisestue for at være et mere formelt sted, hvor man holder pæne middagsselskaber for sine gæster. Hvis det er også sådan du egentlig har det med en spisestue, så er det vigtigt at være opmærksom på dette i din boligindretning. I så fald er det jo netop det formelle look, du skal gå efter. 

Det er en god ide at gå efter både farver og møbler, som skriger dette. En orange farve kan måske være flot i de rette omstændigheder. Men der er nu ikke meget ved lige denne farve, som skrive ’formalitet’. Det er i stedet de rolige beige, brune og endda lilla eller rosa farver, du skal gå efter.

Formel spisestue

Råhygge 

Der er også nogle, som anser spisestuen for at være en mere uformel sag og disse personer kan finde på at bruge spisestuen som en mere aktiv del af hverdagen. Det kan for eksempel være her, at moren arbejder med hendes hjemmeforretning i hverdagen. Og måske sidder børnene og laver lektier ved det, indtil der skal serveres brun sovs med kartofler om aftenen. 

Hvis det er en mere uformel tilgang man har til spisestuen, så skal dette også afspejles i møblerne. Det handler om at skabe et look af ’råhygge’, hvor spisestuen er en naturlig del af resten af boligen. Det kan for eksempel være en god ide at købe et plankebord som spisebord. 

Et plankebord er nemlig en smule friskere og mere jordnært end for eksempel et bord af delvis glas eller metal ville være det. Og dette nye plankebord skal findes på nettet. Det er del billigere, når man vælger at købe sit plankebord herinde. Og det er samtidig bare rart at man kan få det leveret direkte til døren. Sådan et plankebord kan trods alt hurtigt blive ret tungt at slæbe rundt med. 

Tænk også gerne i mere uformelle farver. De beige, brune og rosa nuancer kan stadig bruges. Men der er en lidt større frihed med, hvilke farver man ellers kan putte derind. 

Have your say