Servicesiden

Mand sover godt i seng

Sov godt og få mere overskud til hverdagen

ssdd22

Der er ikke noget, der kan ødelægge en dag, som en dårlig nats søvn. Man får sværere ved at fokusere og koncentrere sig, og man kommer let til at føle sig uproduktiv. Nogle kan måske redde det med noget kaffe, men det slår stadig ikke en god nats søvn. 

Der kan være flere forskellige grunde til dårlig nattesøvn, så det er også lidt forskelligt, hvad man kan gøre ved det.

Mand har sovet dårligt

Fysiske gener kan gå ud over nattesøvnen

Der kan være flere forskellige fysiske gener, der kan påvirke nattesøvnen negativt. Heldigvis kan man gøre noget ved mange af dem. Måske står der en gadelampe lige foran vinduet til soveværelset, som gør, at man kan have svært ved at falde i søvn. Det kan heldigvis løses med et godt mørklægningsgardin.

Det kan også være, at man skærer tænder om natten, så man vågner op med ondt i hovedet og spændinger i kæbemusklerne. Det er der heldigvis også råd for, og det behøver ikke være dyrt. Det kræver ofte blot, at man investerer i en bideskinne, der gør, at man ikke bider helt sammen. Dem kan man få hos tandlægen, som man altid bør konsultere, inden man køber en bideskinne. 

Hvis man gerne vil gøre det billigere, kan man dog også købe en på nettet – f.eks. hos skinne.dk. Således sparer man lidt på tandlægeregningen.

Træt kvinde

Psykiske udfordringer kan også give dårlig nattesøvn

Det er ikke kun de fysiske påvirkninger, der kan gå ud over nattesøvnen. Hvis man har nogle udfordringer psykisk, kan det også have konsekvenser for nattesøvnen. Hvis man f.eks. er inde i en periode, hvor man er lidt stresset over nogle ting – f.eks. på arbejde eller studie, kan det give søvnproblemer. 

Det kan være, at man kommer til at ligge og tænke over noget af det, der fylder, så man har svært ved at falde i søvn. Det kan også være, at man sover dårligt, selvom man er faldet i søvn, fordi kroppen har svært ved at slappe af. Dette kan man heldigvis også gøre noget ved. I sidste ende er det også muligt at få professionel hjælp, hvis man ikke kan gøre noget ved det selv.

Have your say