Servicesiden

Hjemmekontor med lys og luft

Indret dit eget hjemmekontor

ssdd22

Hvis dit arbejde foregår foran en computer, kan det være en oplagt mulighed at arbejde hjemmefra i et eller andet omfang. Flere benytter sig af det, og mange arbejdsgivere er positive overfor, at man tager nogle hjemmearbejdsdage. Nogle opgaver egner sig selvfølgelig bedre til det end andre. 

Der er mange fordele ved at arbejde hjemme. Du sparer tid og penge på transport, du kan selv tilrettelægge din arbejdsdag og du bliver ikke forstyrret af larm på kontoret. Mange oplever, at de er mere effektive, når de arbejder hjemme.

Arbejdsbord med god plads

Sørg for et godt arbejdsmiljø på dit kontor 

Du skal sørge for, at du har et godt arbejdsmiljø, når du arbejder hjemmefra. Når du skal finde et sted i boligen til at indrette dit kontor, så vælg et sted, hvor du føler dig godt tilpas. Tænk på, at det er et sted, hvor du kommer til at opholde dig en stor del af din dag. Der skal være lys og luft omkring dig, du skal kunne se dagslys og gerne have en pæn udsigt. 

Sørg for at have en stabil og hurtig computer og en god skærm. Placer skærmen, så der ikke kommer genskær fra vinduet i den. Det er også vigtigt, at du har en stabil og hurtig internetforbindelse. Et hurtigt internet vil spare dig for en masse tid og besvær. 

Dit skrivebord skal være i en passende højde. Anskaf dig gerne et hæve-sænkebord, så du kan skifte arbejdsstillinger i løbet af dagen. Bordet skal ikke være for lille, du skal have god plads til at lægge ting fra dig. Hvis der ikke er plads nok på bordet, bliver det for svært at holde orden. 

Du skal også sørge for at have en god kontorstol. Du skal sidde ned i mange timer, så det er vigtigt, at du sidder godt. Et godt indrettet hjemmekontor kan være lidt af en investering. Hvis du har svært ved at finde de økonomiske midler til det, er der forskellige muligheder for hurtige lån, som du kan tage. Så er det ikke er økonomien, der forhindrer dig i at få indrettet dit kontor og komme godt i gang med hjemmearbejdet.

Få struktur på din arbejdsdag

Det er vigtigt, at du får lavet en struktur på din arbejdsdag, når du arbejder hjemmefra. Ellers kan du opleve, at du aldrig rigtigt har fri, og at arbejde og fritid flyder sammen. Mange kommer også let til at arbejde flere timer, når de arbejder hjemme. Hvis du holder regnskab med, hvor mange timer du arbejder, kan du undgå at komme til at arbejde for meget.

Gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du vil strukturere din arbejdsdag. Find den rytme, der passer bedst til dig. Afsæt tid, hvor du er på arbejde og tid til pauser. Måske vil du have glæde af at afsætte tid midt på dagen, hvor du kan gå en tur og få noget frisk luft.

Hvis du har børn, der kommer hjem fra skole, kan det være svært for dem at forstå, at du skal have ro til at arbejde. Du kan indlægge en pause, så du har tid til lidt hyggesnak med børnene, når de kommer hjem. Tal også med dem om, at selvom du er hjemme, så er du stadig på arbejde.

Have your say