Servicesiden

mand i motionscenter

Dyrk motion hjemmefra

ssdd22

Vi hører det hele tiden fra både medier, eksperter og velmenende familiemedlemmer. Dyrk motion, det er sundt, det er så vigtigt for dig. Og det ved vi også godt. Alligevel er der mange af os, der har svært ved at få daglig motion ind i rutinen, specielt hvis en frisk morgenløbetur i de mørke, frostbelagte gader ikke lige helt er sagen. Heldigvis er der råd. Motion behøver nemlig ikke være så svært og du kan faktisk gøre det hjemmefra, hvis du har det rigtige udstyr til det.

kvinde dyrker yoga

Udstyr til hjemmet

Det kan måske være svært lige at gennemskue, hvordan man skal dyrke sport hjemme, men her handler det om at tænke lidt mere kreativt. Det er ikke alt motion, der er sport. Det handler blot om at få bevæget kroppen og brugt flere muskelgrupper. Nøglen ligger i, at gøre det mindst tyve minutter – gerne en halv time om dagen. Det er nemlig her hjernen begynder at frigive de stoffer, der giver dig en følelse af velvære, og det bliver meget nemmere at dyrke motion, når det også føles godt.

Gode ideer til, hvad du kan gøre hjemmefra kan f.eks. være pilates eller yoga. Selv om det ikke ligefrem sætter pulsen helt i vejret, er det faktisk en form for styrketræning, der gør kroppen stærkere og nemmere at arbejde med. Hvis du derimod også vil have lidt sved på panden, men helst ikke vil ud her i vinterdagene, kan du snildt lave dit eget lille motionscenter derhjemme ved at investere i et løbebånd eller en anden maskine, som du kan hoppe på en halv time, mens musikken eller tv’et underholder og distraherer.

skemalagt hverdag

Sunde vaner i hverdagen

Det sværeste ved at motionere er at holde motivationen, specielt når du går det alene. Her handler det derfor om at få inkorporeret den daglige motion som en fast del af din rutine. Selv de mennesker, der slet ikke er rutinemennesker, har nogle ting, der bare skal gøres hver dag. Motionen skal være en af dem. Hvis du kan børste dine tænder hver dag for ikke at ende uden tænder midtvejs gennem livet, kan du også redde din krop fra alverdens dårligdomme.

Have your say