Servicesiden

kvinde, der kigger på sparegris

Få styr på økonomien og få råd til mere

ssdd22

Rod i økonomien er noget, der virkelig kan optage energi og overskud i hverdagen. Vil du gerne komme rodet til livs og finde mere tid og overskud til at nyde livet, så er der heldigvis rigtig mange ting, du selv kan gøre. 

Ved at bruge lidt tid på at sætte dig ind i din økonomi kan du danne dig et overblik og finde ud af, hvor du kan gøre noget anderledes for at spare penge og skabe et bedre overblik

skrivebord med elektronik

Træk hovedet ud af sandet

Vi har en tendens til at tro, at tingene forsvinder, hvis bare vi ignorere dem længe nok. Det betyder, at når der kommer en regning, vi ikke kan betale, så lader vi den ligge og venter på rykkeren i stedet for at tage fat i det med det samme. 

Hvis du ønsker at få styr på økonomien, er det første skridt at trække hovedet ud af sandet og sætte dig ned for at lægge et budget, så du kan få et bedre overblik over, hvad du har at gøre med, og om der er noget, der skal gøre anderledes.

Har du lån? 

Rigtig mange danskere har på et tidspunkt optaget et eller flere forbrugslån på nettet – og en del af dem er endt i RKI. Når du ender i RKI kan det have rigtig uheldige konsekvenser for din økonomi og din fremtid, indtil du bliver slettet igen. 

Hvad enten du er endt i RKI eller bare har lån, der skal afdrages på, så er det en rigtig god idé også her at danne dig at overblik over hvad, hvor meget og hvor længe du skal betale af. På den måde slipper du for trælse overraskelser og manglende betalinger, der ender i dyre renter og gebyrer.

hoppende pige på vandretur

Saml dine lån og få overblik

En anden ting, der kan skabe rod i økonomien, er, hvis du har optaget flere end et lån og skal holde styr på løbetiden og afdragene på flere lån hver måned. I disse tilfælde kan det være en fordel for dig at finde en måde at samle dine lån til et, og på den måde gøre det meget lettere at holde styr på. 

Det kan være svært at gøre, hvis du allerede er endt i RKI, men der er stadig mulighed for at finde en løsning. Flere firmaer tilbyder lån trods RKI, hvor du kan samle dine lån under et.  

Tænk før du låner

Lige meget om det er dit først lån, om du ønsker at samle dine lån, eller om du bare overvejer at optage et lån, så er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om, inden du låner. Der er rigtig mange muligheder for at låne penge, men det betyder ikke, at det altid er den bedste løsning for dig. 

Der er ingen grund til at være bange for at låne, hvis det er nødvendigt, men det er en god idé at være opmærksom på, hvad det betyder for din økonomi i fremtiden.

 

Have your say